Eekhoorn

eekhoorn
eekhoorn

Eekhoorn
Het populairste en leukste dier is de eekhoorn
Eekhoorns zijn over het algemeen kleine leuke dieren, variërend in grootte van de Afrikaanse pygmee eekhoorn op 7-10 cm ) in de lengte en slechts 10 g  in gewicht, met de Alpine Marmot die 53-73 cm ( lang en weegt van 5 tot 8 kg ). Eekhoorns hebben meestal slanke lichamen met borstelige staart en grote ogen. De vacht van de eekhoorn is over het algemeen zacht en zijdeachtig, hoewel veel dikker in sommige soorten dan anderen. De kleur van een leuke eekhoorns is zeer variabel tussen-en vaak zelfs binnen-soorten.

De achterste ledematen van de eekhoorn zijn over het algemeen langer dan de voorpoten, en ze hebben vier of vijf tenen aan elke voet. De poten op hun voor feet beschikken onder andere een duim, hoewel dit vaak slecht ontwikkeld. De voeten van de eekhoorn hebben ook zachte kussentjes aan de onderzijde.

Eekhoorns leven in bijna elk habitat van tropisch regenwoud naar semi-aride woestijn, het vermijden van alleen de hoge poolgebieden en de droogste van de woestijnen. Ze zijn voornamelijk planteneters, levend op zaden en noten, maar velen zullen eten insecten en zelfs kleine gewervelde dieren.

Als hun grote ogen aan te geven, eekhoorns hebben over het algemeen een uitstekend gevoel voor visie, die vooral belangrijk is voor boombewonende soorten. Ze hebben ook erg veelzijdig en stevig klauwen voor het grijpen en klimmen.  Velen hebben ook een goed gevoel voor aanraking, met vibrissae op hun hoofd en ledematen.

leukste dier is de eekhoorn