Euro

De Euro Crashed
Wat zou jij doen als de euro crashed
Niet bang … maar voorbereid
Toen een jaartje geleden de eerste berichten verschenen in de media met het advies om een noodpakket in huis te hebben leek dat onrealistisch. Zelfredzaamheid heet dat in mooie woorden. Want wat gebeurd er mogelijk als de Euro in elkaar stort?
We kunnen het eigenlijk al weten van de situatie in 1999 tot 2001 in Argentinië, een ontwikkeld land dat een op export gerichte landbouwsector heeft. Het land werd leeggeplunderd door de internationale schuldeisers en 57% van de eigen bevolking raakte onder de armoedegrens. Talloze mensen stierven aan ondervoeding en door de politieke onderdrukking.
lees verder
MAASKANTJE – De Occupy-beweging is zich nog  steeds aan het uitbreiden. Na steden als New York, Londen, Amsterdam en  Eindhoven is er nu ook een tentenkamp in Maaskantje. In het dorp van de bekende  New Kids wordt ook geprotesteerd tegen de macht van het kapitalisme.
Vrijdagmiddag hebben ongeveer twintig occupiers Maaskantje bezet. Op de  Facebookpagina van Occupy Maaskantje kunnen mensen zich aanmelden voor het  protest. Met de bekende New Kids uitspraak ‘Wij betalen helemaal nergens meer  voor!’ zetten ze zich af tegen alles wat met het kapitalisme te maken heeft.
Iedereen is welkom
Over een termijn wordt niet gesproken maar links  en rechts gaat het gerucht over het optuigen van een kerstboom. Via Facebook  roepen zij iedereen op om bij hen Schultenbrau te komen drinken. Iedereen is  welkom volgens een woordvoerder. “Als we maar niks hoeven te betalen.”
Inmiddels zijn er al meer dan veertig mensen die meedoen. Het bier en de  Brabanders zijn gratis.