Koningsdag 2019Koningsdagtrekking 2019

koningsdag 2019
Alles over de Koningsdag op 27 april 2019 en de Koningsnacht op 26 april 2019. Koningsdag is een vrije dag.
Wat kun je doen op Koningsdag ? Koningsdag Amsterdam is leuk om naar het festival toe te gaan, maar Arnhem , Utrecht en Zwolle ook. Veel succes alvast met de speciale staatsloterij uitslag Koningsdag trekking !

Welkom op de koningsdag -site! We zijn geopend! Doe jij ook mee met de Koningsdagtrekking 2019
Op deze site kun je van alles lezen over de steden die de koning dit jaar gaat bezoeken, bladeren door de laatste nieuwtjes, je kennis van het koninklijk huis testen, ontdekken h** koningsdag ontstaan is en nog veel meer !

Voor wie ? en wat is de Koningsdagtrekking 2019 ?
We kunnen hierin kort zijn; Koningsdag is voor iedereen die aan koningsdag een plezierige dag wil overhouden en het koningshuis een warm hart toedraagt. Koningsdag wordt in het gehele land gevierd, door jong en oud. Ook voor toeristen is 30 April vaak een ware happening. Tevens veel Nederlanders in het buitenland blijven graag op de hoogte van de feestdag waaraan ze zulke goede herinneringen hebben.
oranje! Het jaarlijkse Koningsdag feest barst dan weer los in de straten en op de grachten. Het feest is in Amsterdam eigenlijk een groot en vooral spontaan volksgebeuren met veel leuke evenementen in mijn stad en in die van jou.

Eerder heette  het Prinsessedag en Koninginnedag, is een nationale feestdag in het Koninkrijk der Nederlanden ter ere van het staatshoofd. In alle delen van het Koninkrijk geldt dit voor de meeste werknemers als vrije dag en wordt het gevierd met verschillende festiviteiten, waaronder de vrijmarkten en het dragen van oranje kleding. Traditioneel brengt de vorst op deze dag ook een ceremonieel bezoek aan een of meer gemeenten van het land. 2013 was het laatste jaar waarin de feestdag op 30 april gevierd werd en als Koninginnedag bekendstond. Vanaf 2014 heet de dag Koningsdag en wordt hij gehouden op 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander.

Het is pas echt een groot feest met koningsdag als je met de Koningsdagtrekking 2019  veel geld hebt gewonnen.

koningsdag