Oehoe

Oehoe daar komt een jogger.

Leefgebied van de oehoe en de jogger

De Oehoe leeft voornamelijk in bosrijke en heuvelachtige gebieden, in de grote stad vallen ze soms mensen aan.
Het type mens wat ze aanvallen is veelal de jogger

Het wordt nu zelfs al aangeraden om een paraplu mee te nemen in Purmerend om de aanvallen af te slaan.oehoe

Hoe herken je de Oehoe.

De Oehoe uilen zijn de grootste die er zijn. De Oehoe is voornamelijk bruin-zwart van kleur en hebben grote pluimen aan hun oren. De kleur van het verenkleed van deze uil verloopt van donker bovenaan naar licht met zwarte strepen onderaan. De nek is wit en de kop bestaat uit zwarte, witte en grijze veren.  Oehoes die in de Noordoostelijke regio’s leven zijn donkerder dan oehoes in het gebied van de Pacific.
De jogger is vaak makkelijker te herkennen.

Voortbeweging oehoe

Oehoe uilen zijn vliegende roofdieren. Ze nemen hun prooi door er overheen te vliegen en het met hun klauwen te grijpen, of ze landen op de grond om ze te pakken.

Speciale eigenschappen oehoe

Oehoes zijn echte nachtdieren. Met hun oranje ogen kunnen ze goed in de schemering en in de nacht kijken. Daarnaast hebben ze een uitstekend gehoord en maken ze erg weinig lawaai tijdens het vliegen. Hierdoor kunnen ze hun prooi zeer goed besluipen.

 

Gedrag

De Europese oehoe leeft grotendeels alleen, dit verandert echter als het broedseizoen begint. Dan kiezen ze een partner, waar ze hun hele leven bij blijven. Oehoes zijn erg gehecht aan hun territorium. Ze blijven dan ook hun leven lang in hetzelfde territorium, tenzij er voedselschaarste optreedt. De Europese oehoe maakt door een luid geroep duidelijk dat hij de bezitter van het territorium is. Omdat de Europese oehoe zich haast niet laat zien, is het moeilijk voor onderzoekers om hun leefgewoonten te onderzoeken. Om de voedselgewoontes te onderzoeken gebruiken ze daarom de braakballen van de uilen uit een bepaalt territorium om te onderzoeken wat zij eten.

 

Bedreiging

Over het algemeen is de Europese oehoe niet bedreigd, in sommige gebieden neemt het aantal dieren wel af, door verkleining van hun leefgebied. En natuurlijk door alle mensen die een bladblazer kopen.

Meer over deze  vogel

News Reporter