Waar Plezier, Humor en Avontuur Samensmelten!

Bitcoin

De domeinnaam “bitcoin.org” werd geregistreerd op 18 augustus 2008.
Op 31 oktober 2008 werd een link naar een artikel geschreven door Satoshi Nakamoto met de titel Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System gepost op een mailinglijst voor cryptografie.
Nakamoto implementeerde de bitcoin-software als open-sourcecode en bracht deze in januari 2009 uit.
Nakamoto’s identiteit blijft onbekend.
Op 3 januari 2009 is het bitcoin-netwerk ontstaan ​​toen Nakamoto het startblok van de keten, bekend als het genesisblok, minde . Ingebed in de muntbasis van dit blok was de tekst “The Times 03 / Jan / 2009 Chancellor op het punt van tweede reddingsoperatie voor banken”.
Deze notitie verwijst naar een kop gepubliceerd door The Times en is geïnterpreteerd als zowel een tijdstempel als een opmerking over de instabiliteit die wordt veroorzaakt door fractioneel reservebankieren .

De ontvanger van de eerste bitcoin-transactie was cypherpunk Hal Finney , die in 2004 het eerste herbruikbare proof-of-work- systeem (RPoW) had gemaakt . Finney downloadde de bitcoin-software op de releasedatum en ontving er op 12 januari 2009 tien bitcoins van Nakamoto. Andere vroege cypherpunk supporters waren makers van Bitcoin voorgangers: Wei Dai , de maker van b-geld, en Nick Szabo , de maker van bit goud . In 2010 vond de eerste bekende commerciële transactie met bitcoin plaats toen programmeur Laszlo Hanyecz twee Papa John’s pizza’s kocht voor ₿10.000.

Blockchain-analisten schatten dat Nakamoto ongeveer een miljoen bitcoins had gedolven voordat hij in 2010 verdween toen hij de netwerkwaarschuwingssleutel en de controle over de coderepository aan Gavin Andresen overhandigde .
Andresen werd later hoofdontwikkelaar bij de Bitcoin Foundation . Andresen probeerde vervolgens de controle te decentraliseren.
Dit bood de mogelijkheid voor controverse om zich te ontwikkelen over het toekomstige ontwikkelingspad van bitcoin, in tegenstelling tot de waargenomen autoriteit van Nakamoto’s bijdragen.