FACEBOOK

Facebook.nl

facebook login facebook inloggen facebook aanmelden zoeken op naam app account verwijderen
Facebook.nl of www.facebook.com  is een sociale netwerk dienst en website gelanceerd in februari 2004, eigendom en beheer van Facebook.nl , Inc Met ingang van mei 2020 heeft Facebook meer dan 900 miljoen actieve gebruikers die ook vaak inloggen op Facebook .

Meer dan de helft van hen gebruiken mobiele apparaten. Gebruikers moet registreren voordat ze op de site actief kunnen zijn, waarna ze een persoonlijk profiel aan kunnen  maken, andere gebruikers als vrienden, en uit te wisselen berichten, inclusief automatische meldingen als ze hun profiel bij te werken.

Daarnaast kunnen gebruikers deelnemen aan het gemeenschappelijk belang in de gebruikersgroepen, georganiseerd door werk, school of hogeschool, of andere kenmerken, en categoriseren van hun vrienden in lijsten zoals “Mensen van het werk” of “Close Friends”.

De naam van de Facebook  komt voort uit de informele naam voor het boek gegeven aan studenten aan het begin van het academisch jaar door een aantal universitaire overheden in de Verenigde Staten om studenten te helpen om elkaar te leren kennen.

Facebook  is opgericht door Mark Zuckerberg met zijn huisgenoten en medestudenten Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz en Chris Hughes.
Het lidmaatschap was in eerste instantie beperkt voor de oprichters en Harvard studenten, maar is uitgebreid naar andere scholen in de omgeving van Boston, de Ivy League, en Stanford University.
Gaandeweg werd ondersteuning van facebook.nl toegevoegd voor studenten aan diverse andere universiteiten voor het openen van de middelbare school studenten, en uiteindelijk voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder.