Horoscoop

Wat is jou horoscoop
Een horoscoop is een astrologische  diagram die de posities van de zon , maan , planeten , astrologische aspecten , en gevoelige hoeken op het moment van een gebeurtenis, zoals het moment van iemands geboorte bebaald . Het woord horoscoop is afgeleid van de Griekse woorden Hora en Scopos, deze betekenen “tijd” en “waarnemers” (horoskopos, pl. Horoskopoi, of ‘marker (s) van het uur. “)
Andere veel gebruikte namen voor de horoscoop in het Engels bevatten” geboortehoroscoop “horoscoop, astro-chart, hemelkaart, sky-kaart, ster-chart, cosmogram, vitasphere, radicale grafiek, Radix, grafiek wiel, of gewoon grafiek. Het wordt gebruikt als een werkwijze voor voorspelling van gebeurtenissen betreffende het tijdstip welke deze vertegenwoordigt, en vormt de basis van de horoscopicshe tradities van de astrologie.

In het gemeenschappelijk gebruik,  verwijst de horoscoop vaak naar een astroloogische interpretatie, meestal gebaseerd op een systeem van zonne- zonnetekenastrologie ; strikt gebaseerd op de positie van de zon ten tijde van de geboorte, of op de kalender betekenis van een gebeurtenis, zoals in de Chinese astrologie .
In het bijzonder, vele kranten en tijdschriften dragen voorspellende columns gebaseerd op hemelse invloeden ten opzichte van de dierenriem plaatsing van de zon op de Maand van de geboorte, Cusp (2 dagen voor of na een bepaald teken, een overlapping), of decante (de maand verdeeld in 3 tiendaagse periodes) van de persoon die maand van geboorte, het identificeren van de individuele zon teken of “ster teken” op basis van de tropische dierenriem .
Er zijn geen wetenschappelijke studies die aangetoond hebben dat de steun voor de juistheid van horoscopen, en de gebruikte interpretaties methoden zijn over het algemeen beschouwd als pseudo-wetenschappelijk .
In het moderne wetenschappelijk kader is er voor zover bekend geen interactie die bestaat welke verantwoordelijk is voor de overdracht van de vermeende invloed tussen een persoon en de positie van de sterren die aan de hemel staan op het moment van de geboorte . Trouwens, alle tests tot nu toe gedaan, waarbij strikte methoden om een controle te omvatten groep en de juiste verblinding tussen onderzoekers en proefpersonen toonde geen effect verder dan toeval zijn. Verdere psychologische tests hebben aangetoond dat het mogelijk is persoonlijkheidsomschrijvingen te bouwen en te voorspellen volgens algemeen genoege beschrijvingen om tegelijkertijd te voldoen aan de meeste leden van een groot publiek .
Dit wordt gewoonlijk aangeduid als de Forer of Barnum effect .
Natuurlijk weten de mensen zelf wel beter en vertrouwen blindelings op hun horoscoop.

Op onderstaande website’s kun je meer te weten komen over jou horoscoop.

1    http://www.elle.nl/horoscoop
2    http://www.horoscoop.nl/
3    http://www.astroangels.nl/horoscopen
4    http://www.metronieuws.nl/horoscoop