Kerk van het vliegend Spaghettimonster

De Kerk van het vliegend Spaghettimonster Nijmegen

De kerk van het vliegend spaghettimonster nijmegen erkend in Nederland.
The Flying Spaghetti Monster (FSM) is de godheid van de Kerk van het Vliegende Spaghetti Monster of Pastafarianism (een portmanteau van pasta en Rastafari), een sociale beweging die een luchtige kijk op religie de leer van bevordert en verzet zich tegen intelligent design en creationisme op openbare scholen.  h**wel aanhangers beschrijven Pastafarianism als een echte religie, wordt in het algemeen gezien door de media als een parodie op religie.

Kerk van het vliegend SpaghettimonsterDe “Flying Spaghetti Monster” werd voor het eerst beschreven in een satirische open brief geschreven door Bobby Henderson in 2005 om te protesteren de Kansas State Board of Education beslissing om het onderwijs toe intelligent ontwerp als een alternatief voor de evolutie in de openbare school wetenschap klassen.  In dat brief, Henderson satire creationisme door belijdende zijn overtuiging dat wanneer een wetenschapper koolstof dateert van een object, een bovennatuurlijke schepper die sterk lijkt op spaghetti en gehaktballen is er “het veranderen van de resultaten met Zijn noodly Appendage”. Henderson stelde dat zijn overtuigingen waren net zo geldig als intelligent ontwerp, en riep op tot evenveel tijd in de wetenschap klaslokalen naast intelligent ontwerp en evolutie. Na Henderson de brief op zijn website gepubliceerd, de Flying Spaghetti Monster werd al snel een Internet fenomeen en een symbool van verzet tegen het onderwijs van intelligent design op openbare scholen.

Kerk van het vliegend Spaghettimonster
Pastafarian leerstellingen (algemeen satires van creationisme) zijn beide voorgesteld op Hendersons Kerk van het Vliegende Spaghetti Monster website, waar hij wordt beschreven als “profeet”, en in het evangelie van het Flying Spaghetti Monster, geschreven door Henderson in 2006. De centrale geloof is dat een onzichtbare en niet op te sporen Flying Spaghetti Monster het heelal. gecreëerd Pirates worden vereerd als de oorspronkelijke Pastafarians. Henderson beweert dat een daling van het aantal piraten door de jaren heen is de oorzaak van de opwarming van de aarde. De FSM gemeenschap samenkomt op de website van Henderson om ideeën over de Flying Spaghetti Monster en ambachten die beelden van het te delen, alsook om “waarnemingen” van de Flying Spaghetti Monster bespreken.

Kerk van het vliegend Spaghettimonster
Vanwege de populariteit en de blootstelling, is de Flying Spaghetti Monster vaak gebruikt als een hedendaagse versie van theepot Russell -een argument dat de filosofische bewijslast ligt bij degenen die falsifieerbaar vorderingen, niet op degenen die hen afwijzen. Pastafarianism heeft lof ontvangen van de wetenschappelijke gemeenschap en de kritiek van de voorstanders van intelligent design. Pastafarians zijn bezig met geschillen met creationisten, ook in Polk County, Florida, waar ze een rol gespeeld in het ontmoedigen van de lokale schoolraad van de vaststelling van nieuwe regels voor het onderwijs evolutie.